Sportmiddag voor Blinden en Slechtzienden in Tiel (OogCafe) bij Astylos, 22 juni 2019

Verslag van Willem Hagenaar en Charles de Laet.

Blinden en slechtzienden konden op zaterdag hardlopen en nordic walking op de nieuwe kunstgrasbaan van Astylos. Met het prachtige weer was het genieten voor iedereen!

De nordic walking training van Jan van Belle was voor de deelnemers een nieuwe ervaring. Het was interessant wat Jan vertelde over de positieve effecten voor je gezondheid. Daarna werd geoefend met de stokken en “treintje lopen”, mede met begeleiding van Jos als buddy.

Op de hardlooptraining van Cees van den Putte was het even wennen aan het kunstgras. Er werden rondjes 200 meter en 400 meter gelopen. Daarna werd een sprintje getrokken op de kunststof sprintbaan en oefeningen gedaan op het middenveld, mede met begeleiding van Ingeborg en Charles.

Iris Schoots verzorgde de training voor pupil Kristy met hardlopen, verspringen en enkele veldoefeningen. En tenslotte heeft Kristy nog een wedstrijdje tegen haar vader gelopen. Natuurlijk heeft ze die gewonnen !

Na de training was het tijd voor een ijsje en een gezellige late lunch, met dank aan Richard van der Linden voor de catering!

Ter afsluiting overhandigde Willem Hagenaar namens het Oogcafé in Tiel aan de vrijwilligers van Astylos en Jan van Belle een aardigheidje.

Lopers van Oogcafé: leuk dat jullie er waren, we hopen dat jullie hebben genoten! 

Dank aan Rabobank West-Betuwe voor de sponsoring! 

En tenslotte de vrijwilligers bedankt voor de inzet om deze middag mogelijk te maken!

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW