Avondvierdaagse 2019

Astylos heeft de organisatie van de Avondvierdaagse op zich genomen. Vorig jaar sprong Astylos op het laatste moment in om de Avondvierdaagse door te laten gaan. De scholen waren zo tevreden over vorig jaar, dat ons gevraagd is om alles op te pakken. André van Alphen en Irene Dijksman zijn de coördinatoren van de vierdaagse Tiel bij wandelvereniging Astylos.

De Avondvierdaagse is voor scholen én voor iedereen die mee wil doen

Astylos organiseert de avondvierdaagse voor scholen. Vorig jaar liepen er zes scholen mee en ruim 350 kinderen. Deze scholen lopen in 2019 weer mee. Samen met de wandelbond KWBN zouden wij het leuk vinden als er meer scholen zich aan zouden sluiten bij de avondvierdaagse. Kinderen in de Betuwe moeten meer bewegen. Samen met de Wandelbond en de scholen zorgen we voor veel wandelplezier voor jong en oud. Je kunt ook meelopen op eigen gelegenheid zonder school met uw kind als ouder of opa en oma. Ouder en kind wandelen mee tijdens deze avondvierdaagse. De ‘losse lopers’ zonder school wandelen mee onder de vlag van Astylos.

De Avondvierdaagse is een gezellige wandelervaring

De Avondvierdaagse is een mooie wandeltocht op 4 of 5 avonden. De scholen lopen een halve marathon; namelijk iedere avond circa 5 km. De Avondvierdaagse wordt gehouden in de week van 20 tot en met 24 mei. De maandag en vrijdag zijn verplicht om mee te lopen. 

Elke school loopt in een groep achter elkaar aan, een lange slinger van wandelende kinderen met hun ouders door Tiel. Elke avond is er een andere route. Sommige scholen hebben vlaggen, of ze lopen allemaal in het zelfde kleur shirt. Voor de school is het ook een mooie reclame, als ze meedoen aan de avond vierdaagse. Heeft uw school interesse om mee te doen? Laat het ons even weten.

De kinderen krijgen een mooie medaille en de vrijdagavond is het groot feest bij binnenkomst. Iedereen loopt de laatste avond een ereronde op de atletiekbaan en worden door opa en oma of andere familieleden binnengehaald.

Naast de halve marathon kan je ook de marathon lopen in 4 dagen.

De scholen lopen in totaal de halve marathon in 4 avonden. Het is ook mogelijk om in 4 avonden de marathon te wandelen, dat betekent circa 10 km op een avond. Dit is nieuw in 2019. U loopt de routes zelf met een route kaart. De starttijd voor de 10 km is tussen 18.15 en 19.15 uur.

De marathon wandelen tijdens de avondvierdaagse is een mooie voorbereiding voor de vierdaagse in Nijmegen of andere grote tochten.

Inschrijfgeld is aantrekkelijk

Het inschrijfgeld is slechts € 4.50 voor een kind en € 3.00 voor volwassenen die meewandelen met een kind. Voor de avondvierdaagse marathon betalen de wandelaars allemaal € 4.50. 20 mei aanvang en 24 mei is de laatste die loopt.

Wilt u meedoen stuur een mail naar. Wandelavond4daagse@gmail.com of info@astylos.nl

Wij hopen dat u ook meedoet.

Met vriendelijke groet

De organisatie avondvierdaagse Tiel Astylos

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW