Tielse deelname bij Europese Kampioenschappen Canicross

Jacob en Judith Winkler hebben afgelopen week meegedaan aan de Europese Kampioenschappen Canicross, in Italië. Canicross is hardlopen samen met je hond. De hond en de loper zijn met een lijn aan elkaar verbonden.  Jacob en Judith, twee atleten van Atletiek- en wandelsportvereniging Astylos, mochten Nederland vertegenwoordigen.

De atleten hebben twee races gelopen. Judith liep de 1,2 km. de eerste keer in 5,20 min. en de tweede keer in 5.14 min. Hiermee haalde ze een mooie 4e plek in de categorie 7 t/m 10 jaar. Helaas net buiten het podium. Jacob liep 2,7 km in 8.59 min. De tweede race werd vanwege de warmte, ook voor de honden, ingekort tot 1,2 km. Hij eindigde op de 12e plek in de categorie 11 t/m 14 jaar. Met zijn 12 jaar biedt dat perspectieven voor de komende jaren.