Ophalen bevrijdingsvuur op 5 mei

Zondagochtend 5 mei vertrok een groep Astylos leden naar Wageningen om daar het vrijheidsvuur op te halen en daarmee naar Tiel te lopen. 4 Lopers begeleid door 2 fietser (Charles en Antoon) en een busje (bestuurd door Wilco) vertrokken om 9 uur uit Wageningen. Helaas werkte het weer niet echt mee, het eerste deel van de tocht bleef het regenen en warm was het ook niet. Het water sopte in de schoenen maar goed, de jongens die ons in 1945 bevrijd hebben waren ook geen watjes en zijn ook door gegaan.

Gelukkig was het op het moment dat de jeugdleden zich bij de groep voegden weer droog. Op de waalkade werd het vuur dat we tijdens de tocht in een stormlantaren hadden meegenomen gebruikt om de fakkels te ontsteken, voor het laatste stukje naar Bellevue waar de ceremonie begon om het vrijheidsvuur van Tiel te ontsteken.

Ondanks het slechte weeg toch een mooi evenement, volgend jaar weer, maar dan met beter weer en meer lopers. Je hoeft echt geen 25 km te kunnen lopen om mee te kunnen doen, het begeleidende busje heeft nu grotendeels leeg meegereden, dus ga volgend jaar mee ook als je maar een deel kunt lopen.

 

Foto’s door Antoon Minten en Diana van Dijk

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW