Het kunstgras komt eraan

Het is hoog tijd voor een voortgangsbericht over de renovatie van onze baan. De meesten van jullie zien de baan alleen in het donker en dan is lastig te zien wat er is gebeurd. De aanleg loopt goed op schema.

Wat is er afgelopen tijd gebeurd met de baan?

Het gras en toplaag zijn uitgegraven. Daar is een zandlaag opgebracht. In deze zandlaag is drainage aangebracht. Op de zandlaag is vorige week een zogenoemde sporttechnische laag aangebracht. Dit bestaat uit kleine hoekige steentjes en grind. Deze laag moet de stabiele laag vormen onder het kunstgras. Afgelopen donderdag en vrijdag hebben ze de baan mooi vlak gemaakt. Nu zijn ze zo ver dat…..

  het kunstgras wordt gelegd!

Reuze spannend.

Het is belangrijk dat het weer goed is, want in de bochten moet het kunstgras versneden en gelijmd worden. Droog en niet te koud, daar duimen we voor.

Wat is er gebeurd met het middenterrein?

Op het middenterrein is zand ingebracht om de toplaag schraler te maken.  Dit is een proces van meerdere keren woelen, egaliseren. Het middenterrein is nu gereed om ingezaaid te worden. Helaas moeten we dan nog wel geduld hebben voordat het gras weer klaar is om op te kunnen sporten. We moeten rekenen op een half jaar geduld hebben….

In het donker is het misschien niet zo goed te zien, maar met de grond die vrij is gekomen, is een paar mooie trainingsheuvels gemaakt. Ook daar mogen we voorlopig alleen maar naar kijken want deze heuvels zijn met gras ingezaaid.

Toegang terrein tijdelijk via TEC

Helaas is het toegangshek naar ons terrein en clubgebouw tijdens de werkzaamheden verbogen. We moeten nu even via de poort van TEC naar binnen.

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW