Sportmiddag voor mensen met een visuele handicap

Astylos, 12 juni 2021

Atletiekvereniging Astylos organiseerde ook dit jaar een sportdag voor het OogcafééTiel. De mooie atletiekbaan was een zonnige zaterdagmiddag helemaal voor ons ter beschikking.

Dit maal waren we met 5  deelnemers. Trainer Charles en begeleider Richard, die ons van de Running Blindtrainingen en eerdere sportdagen goed hebben leren kennen, hadden voor ons dit keer een meerkamptraining op maat gemaakt. Iedereen had er veel zin in.

Na een rustige warming up voor lichaam én geest, begonnen we aan het eerste onderdeel, het discuswerpen. In de eerste plaats leerden we om de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zo gooi je pas als de trainer hiervoor het sein geeft en je gooit altijd in een bepaalde richting in een aangegeven veld. Vervolgens oefenden we  in opeenvolgende stappen met de juiste werptechniek voor de  discus. Daarna namen we één voor één plaats in de ‘kooi’, de ring  waaromheen een hoog net is gehangen. Nu mag je de discus werpen. Zo ver als je maar kan. Nou ja, ver. We hadden veel lol om onze soms hilarische pogingen. Geweldig toch.  

Daarna oefenden we het onderdeel speerwerpen. Het ziet er zo makkelijk uit. En wat gooien die Olympiërs ver. Maar ja, ook dit is een technisch onderdeel dat veel training vergt.

Voor het kogelstoten is er een speciale bak op het atletiekterrein. Als je zoals ieder van ons niet gewend bent om een kogel van 5 kilo te stoten, is het maar goed ook dat je eerst oefent met een pupillenkogel van o,8 kilo.

Het laatste onderdeel was de starttraining op de sprintbaan. Hier oefenden om uit de startblokken te ‘knallen’.   

Na ruim 2 uur waren we eraan toe om gezellig uit te puffen met een broodje, drankje en ijsje. Iedereen was tevreden. Dankzij de aangepaste training en ondanks onze slechtziendheid, is het ontzettend leuk om de verschillende atletiekonderdelen te leren. Volgende keer gaan we op voor de tienkamp.

Namens de leden van het Oogcafé Tiel dank ik Astylos en sponsor De Gelderse Stichting voor weer een mooie sportmiddag.

Willem Hagenaar

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW