Astylos nieuws april

Save the date!

Op 29 mei is het NL Doet we hebben een mooie lijst opgesteld met buitenklussen waarbij we alle handjes goed kunnen gebruiken. Wil jij je opgeven om te helpen mail dan naar terreinbeheer@astylos.nl

Geslaagde EGG-stra leuke Paastraining

Wat een feest was het de week na Pasen bij de jeugdtrainingen. Muziekje, vrolijke spelletjes en een paashaas die rondhupste op het terrein. Kijk voor de foto’s op onze social media.

Hindernissen

In de vorige nieuwsbrief hebben we aangekondigd dat de eerste paal voor de hindernisbaan op korte termijn geslagen zou worden. En in deze nieuwsbrief kunnen we melden dat dat ook gelukt is. Op zaterdag 10 april stond de grondboor klaar en ging de bouwgroep aan de slag. In de regen werd flink gebikkeld en alle gaten voor de grote palen geboord. Aan het einde van de dag waren de eerste twee hindernissen af en stonden de grote palen. In de komende weekenden zal in stapjes verder gewerkt worden aan de hindernissen. Helaas kunnen de hindernissen nog niet gebruikt worden in de jeugdtrainingen, de grond om de palen moet nog inklinken. Zodra het kan wordt een hindernistraining voor de jeugd georganiseerd om kennis te maken met alle mogelijkheden van de hindernisbaan.

Hoe snel liep jij de 400 en/of 800 meter?

Op zaterdag 3 april stonden maar liefst 36 toppers aan de start van de 400 en/of 800 meter test jezelf. Op een gezellige dag met mooi weer werden prachtige tijden gelopen. Iedere deelnemer heeft een diploma ontvangen met zijn/haar tijd erop. Over een tijdje zullen we opnieuw een test jezelf ochtend organiseren waarin geprobeerd kan worden je beste tijd te verbeteren. Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen om deze ochtend mogelijk te maken.

Gevonden voorwerpen

Er zijn verschillende gevonden voorwerpen, deze liggen in de hal van ons clubgebouw. Alle voorwerpen en kledingstukken die op 10 mei niet zijn opgehaald worden naar de kringloopwinkel gebracht. Kijk dus nog even in de bak of er iets van jou bij zit.

Gasten op ons terrein

Als Astylos hebben wij de mazzel dat we een fijn groot terrein hebben en buiten kunnen trainen. Onze open trainingsmomenten worden goed bezocht. Niet alle sportverenigingen hebben die mogelijkheid. Gelukkig kunnen wij als Astylos andere verenigingen en scholen helpen door ons (midden) terrein beschikbaar te stellen. Zo traint Volleybalvereniging TiVoc 5 avonden op ons middenterrein, heeft badmintonvereniging op zaterdag 17 april gebruik gemaakt van ons terrein en krijgen een aantal klassen van de Dagobertschool iedere maandag gymles op ons terrein.

Automatische incasso m.i.v. 2022

We zijn in gesprek met de bank en andere verenigingen om de mogelijkheden voor automatische incasso van de contributie in 2022 mogelijk te maken. We onderzoeken de mogelijkheden om leden die dat willen per kwartaal per automatische incasso de contributie te laten voldoen. De mogelijkheid om vooraf per jaar de contributie te voldoen blijft. We houden jullie op de hoogte en zodra er een concreet voorstel is zullen we dit voorleggen op de ALV. Wil je nog tips met ons delen? Dat kan op info@astylos.nl

Nieuwe wetgeving WBTR

Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) gaat over:

Positie en plichten bestuursleden en toezichthouders, de aansprakelijkheid van bestuursleden en toezichthouders, Financieel beleid en goedkeuring van uitgaven, regels omtrent belangenverstrengeling, procedures bij grote uitgaven of investeringen. Deze wetgeving moet ervoor zorgen dat er een geen gedoe in onze vereniging ontstaat, bestuursleden worden behoed voor persoonlijke aansprakelijkheid en nieuwe bestuursleden zien dat de zaken goed op orde zijn. Steven en Anita hebben webinars gevolgd en als bestuur zullen we stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor deze wetgeving. Deze wetgeving heeft als gevolg dat we als vereniging onze statuten moeten aanpassen dit hoeft niet voor juli. We kunnen hiermee wachten tot ook de wet voor digitale ALV is aangepast. We zullen de wijziging in de statuten voorbereiden en voorleggen aan de ALV.

Gezocht: Vertrouwenspersoon

Astylos is een groeiende atletiekvereniging met inmiddels meer dan 220 leden. Wij willen een vereniging zijn waar iedereen met plezier en op een veilige manier zijn of haar sport kan beleven op een geheel eigen manier. Een sportvereniging staat echter ook midden in de samenleving. Daar waar in deze samenleving allerlei vormen van ongewenst gedrag voorkomen is dit voor onze vereniging niet veel anders. Deze ongewenste gedragingen kunnen het gevoel van plezier en veiligheid in belangrijke mate aantasten. Dit kan voor veel vervelende situaties en emoties zorgen. Vandaar dat ook Astylos heeft gekozen voor het instituut “Vertrouwenspersoon”, als plek waar al deze emoties in alle vertrouwen besproken kunnen worden. Door het vertrek van Monique zijn we op zoek naar een nieuwe vrouwelijke vertrouwenspersoon. Heb je hier vragen over of wil jij deze plek invullen dan horen we dat graag op info@astylos.nl of spreek Anita of Sabine even aan.  

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW