Schiphol, Papendal, Hengelo, Rijen, Nijmegen, Ede en Gemert.

Is Astylos begonnen met een toeristische reisgids? Nee hoor, dit zijn de plaatsen waar Astylos junioren meiden de afgelopen weken actief zijn geweest. (jongens, waar blijven jullie?)

We beginnen dan eerst maar met de Fanny Blankers Koen games. Net zo als in 2017 zijn Femke van Schalkwijk en Elsa Lila weer door de organisatie gevraagd om op te treden als kids reporters van de FBK games.

Beiden waren aanwezig op Papendal waar ze gesprekken hadden met Nadine Visser en Menno Floon. Nadine won bij haar eerste WK indoor in 2018, brons op de 60 m horden, de eerste WK-medaille die ooit door een Nederlandse atlete op dit onderdeel werd behaald. Terwijl ik dit schrijf heeft Nadine net het stokoude record uit 1989 op de 100 meter horden verbeterd. Menno is een Nederlandse polsstokhoogspringer. Hij is meervoudig nationaal kampioen in deze discipline en heeft sinds 2017 het Nederlands record in handen. Wisten jullie dat een polsstok ruim Euro 1000,00 kost en dat hij er meestal een stuk of zeven meeneemt naar een wedstrijd?

elsa naast Nadine,Femke achter Menno

Twee weken later was Elsa weer op Papendal bij de persconferentie met Dafne Schippers. Wie kent haar niet? Op die dag ook op de foto met Ellen van Langen en met het humoristische duo Frank en Erik van Bureau Sport.

Elsa met Dafne

Twee dagen voor de FBK games kwamen de buitenlandse sporters aan op Schiphol. Als een volleerd sportjournaliste werden de atleten opgevangen door Femke van Schalkwijk. De interviews gingen uiteraard in het Engels en dat ging Femke goed af.

Op de dag van de wedstrijd werden Elsa en Femke ontvangen door de PR medewerksters van de FBK, de perskaarten werden uitgereikt en aan het werk. Zo werd de directeur van de FBK games geïnterviewd voor RTV Oost, op de foto met de altijd blije Churandy Martina. En natuurlijk ook goed gekeken naar de wedstrijden.

onze nieuwe Dione de Graaff NOS

Femke heeft indruk gemaakt bij de winnaar van de 400 meter Abdalelah Haroun (QUA) want hij gaf de overwinningsbloemen aan Femke.

Moe maar met heel veel indrukken gingen Elsa en Femke weer naar huis.

Rijen

Op 26 mei 2018 kwam Elsa MJD1 bij een wedstrijd in Rijen op het onderdeel hoogspringen tot een winnende hoogte van 1,48 meter. Zij is met deze uitslag bij MJD1 de op een na beste hoogspringster van Nederland.

Nijmegen

Op een avondwedstrijd in Nijmegen verbeterde Elke Wijkmans, MJC wederom haar clubrecordtijd op de 800 meter 2.30.05 min. En nu maar hopen dat er nog veel 800 meters op het programma staan.

Broertje Eef, JPB was ook van de partij, hij liep de 1000 meter in 3.52.83 min een dikke pr. Ruim 28 sec. sneller dan zijn vorige tijd.

De familie Wijkmans is natuurlijk niet compleet zonder Aafke, MJD1. Ook zij liep de 1000 meter, maar haar tijd is niet goed geregistreerd. Volgens Pa rond de 3,39 min. Als dat zo is dan is dit ook een mooie pr.

EDE

Op de Gelderse Overijsselse kampioenschappen, gehouden in Ede, bewees Sanne Gouw, MJD2 wederom haar goede vorm bij het onderdeel hoogspringen, ze sprong 1,50 m, evenaring van haar clubrecordhoogte. Ze werd tweede.

Ook bij het kogelstoten weer een worp boven de tien meter, om precies te zijn 10,11 meter, goed voor een derde plek.

Gemert

Elsa Lila, MJD1 begon in Gemert aan haar eerste zeskamp. Op zaterdag ging het niet zo als ze wilde maar op zondag was ze weer super. Ze won het onderdeel hoogspringen (1,45 m) en het onderdeel kogelstoten (9,53m). Met PR’s bij het verspringen en 600 meter en met een clubrecord puntenaantal zeskamp toch weer een mooie uitslag.

Voor alle uitslagen: zie https://www.atletiek.nu/

Voor meer FBK foto’s en video’s Google dan even.

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW