Goud en zilver voor Elsa Lila op A-Games in Soest

Onder tropische weersomstandigheden kwamen ruim tweehonderd A pupillen uit het hele land bij elkaar om te strijden voor de officieuze titel “kampioen van Nederland”.

podium kogelstoten: Tess Jack, Barendrecht, ELSA, Jana Nagtegaal, Alphen a.d. Rijn

Elsa Lila, MPA2 was op het onderdeel kogelstoten de grote favoriete voor goud en die rol maakte ze geheel waar. Ze stootte de kogel 9,49 meter ver waarmee ze haar eigen clubrecord weer scherper stelde. Op het heetst van de dag begon het onderdeel hoogspringen. Met een sprong van 1,30 meter werd het zilver behaald. Bij het verspringen werd Elsa gedeeld zesde met een pr van 3,95 meter.

De grote verrassing van de dag was het optreden van Bente van Rijckevorsel ook MPA2. Eerder op de dag verbeterde zij al haar pr op de 60 meter met een tijd van 9,90 sec. Op de 1000 meter liep zij in de eerste serie met dertien deelneemsters. Van kop af nam zij de leiding om deze niet meer af te staan. Ze finishte in een persoonlijk recordtijd van3,41,60 min. ruim achttien seconden sneller dan haar oude tijd. In het eindklassement werd ze zevende. Aafke Wijkmans werd op dit onderdeel 17de met een pr tijd van 3,55,40 minuten.

Verdiende afkoeling met ijsje.

Hans Griesheimer JPA2 moest door fysieke ongemakken de 1000 meter en het hoogspringen aan zich voorbij laten gaan. Met enige moeite kwam hij toch nog aan de start op het onderdeel vortex en de 60 meter sprint. Jammer Hans, je wilde zo graag.

Zie ook: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/8124/

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW