“onze” Elke gaat naar Amerika

Veel jongeren dromen ervan maar Elke gaat het echt doen! Naar Amerika!

Elke Wijkmans, 17 jaar (bijna 18) is als pupil meisjes A rond haar 9e bij Astylos terecht gekomen. Eigenlijk wilde ze op voetbal maar dat mocht niet en omdat ze toch al regelmatig met zus Leentje en vader Caspar ging hardlopen kwamen de meiden bij Atletiek terecht. Elke vond haar passie helemaal in het hardlopen en bleek er ook nog eens bijzonder goed in.

Elke wilde altijd al naar Amerika maar had de mogelijkheden nog nooit serieus onderzocht. In haar laatste jaar VWO dacht ze na over een tussenjaar om te gaan reizen maar toen kwam corona en werd alles onzeker. Op Instagram kwam ze een advertentie tegen van een organisatie die je kan helpen om je Amerika droom als sporter waar te maken door je te helpen met de juiste contacten en een beurs.

Elke reageerde op deze advertentie en werd uitgenodigd voor een gesprek met uitleg van hoe deze organisatie werkt. Er wordt gekeken naar je school- en sportprestaties zoals wedstrijdresultaten en persoonlijke records maar ook naar hoeveel je traint en je motivatie. De optelsom van deze resultaten bleek voor meer dan 30 scholen genoeg om Elke te willen hebben en een volledige beurs te geven. Na een stuk of 8 gesprekken met coaches vond ze beste klik met school en coach op Lincoln Memorial University in Tennessee.

Rond 18 augustus vertrekt ze voor een jaar naar Amerika om daar op campus te gaan met de 6 meiden waarmee ze een running team vormt. Vanaf dan wordt er 8 keer per week getraind, op dinsdag en donderdag twee keer. Zondag is een sport- en schoolvrije dag. Ze droomt niet van een specifieke PR maar wil in dat jaar graag beter worden en vooral plezier blijven houden in het hardlopen. Op haar Nederlands kan ze weer oefenen als ze met kerst naar huis komt want ze is de enige Nederlandse op deze school.

We zijn hartstikke trots op  “onze” Elke die op avontuur gaat in Amerika en wensen haar onwijs veel succes maar vooral ook heel veel plezier!

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW