Traditie ‘on the run’ in Astylos Roel Boerma-loop

Het is een drukte van jewelste bij de hoofdingang van Ziekenhuis Rivierenland: tentjes, kraampjes, inschrijftafels, veel vrijwilligers van de organisatie en tientallen kannen thee en koffie. Hardlopers die hun spieren warm maken, wandelaars die nog snel een toiletstop doen. En dan het startschot. Rennen, wandelen, iets ertussenin: je zelf gekozen afstand. Gaan!

Het is spannend bij de finish! Wie komt er het eerste aan? Is het een wandelaar die gewend is een tandje harder te lopen? Is het een hardloper die zijn eerste ‘run’ doet dit jaar? In de verte zien we een kleine gestalte aan komen rennen. Wat een tempo. Wat een verrassing. Het is geen doorgewinterde wandelaar, het is ook geen volwassen hardloper. Het is een Astylos pupil die het eerste over de finish komt. En hij is nog niet eens zo erg uitgeput, hij heeft gewoon zijn best gedaan. Hij had geen zin om bij de anderen te blijven, hij kon gewoon sneller. In geen velden of wegen zijn de volgende hardlopers te zien. Tweeëneenhalve kilometer in een kleine 12 minuten, menig hardloper zal er jaloers op zijn. Ik neem mijn petje voor hem af.

Even later komt de stroom finishers dan toch echt op gang. De meesten voelen goed in de benen dat ze hun best hebben gedaan. Die zullen ’s middags wel een dutje hebben gedaan. Iedereen is voldaan, tevreden en blij dat ze hun steentje weer hebben bijgedragen. Zowel in sportief opzicht als financieel.

Want het inschrijfgeld van €7,50 gaat naar het goede doel: voor de 7e keer hebben een paar honderd wandelaars, trimmers en hardlopers geld bij elkaar gelopen voor de lampjesactie voor kankerpatiënten van ziekenhuis Rivierenland Tiel.

Het inschrijfgeld wordt geteld, het rumoer rond de telling klinkt steeds enthousiaster. Wéér meer dan vorig jaar. Inge Boerma overhandigt aan het ziekenhuis, namens haar man, namens Astylos en uit naam van alle deelnemers de cheque met het formidabele bedrag van 1.675 euro.

Gaan we volgend jaar de 2000 euro halen? Dan moet ook jij meedoen!

Adres en contact

 
Predikbroedersweg 10
4003 AL Tiel
email: info@astylos.nl

Voorzitter: Marcel van den Berg
voorzitter@astylos.nl

Overige info

 

Prijzen

 

Al onze producten zijn vrijgesteld van BTW