Prima competitiestart atletiekploeg Astylos

Na ruim vijfentwintig jaar heeft Astylos weer een meisjes junioren D- team in de landelijke competitie. Aan deze competitie doen 210 teams mee die in drie wedstrijden strijden voor een plaats bij de laatste twaalf om mee te kunnen doen aan de finale voor de titel kampioen van Nederland.

Zaterdag 14 april 2018 vond in Wageningen de eerste wedstrijd plaats. De zeven Astylos meisjes bonden de strijd aan met atletiekploegen uit Wageningen, Zevenaar, Veenendaal, Nijmegen, Wijchen, Deventer en Ede.

De estafetteploeg van Astylos, bestaande uit Laura Schellekens, Femke van Schalkwijk, Elsa Lila en Benthe van Rijckevorsel, won overtuigend de 4 x 60 meter in de tijd van 35,38 sec. slechts 0,04 sec langzamer dan het clubrecord uit 1999.

Op de 60 meter werd Femke van Schalkwijk derde in 9,11 sec. Op de 1000 meter werd Benthe van Rijckevorsel vijfde in de tijd van 3,43,77 min. Clubgenote Aafke Wijkmans finishte in een pr tijd van 3,49,84 minuten als dertiende.

Elsa Lila won met overmacht het onderdeel discus met een afstand van 22,80 meter waarmee zij haar eigen clubrecord verbeterde. Op 60 meter horden werd zij derde in een nieuw clubrecordtijd van 11,77 sec.

Sanne Gouw won het onderdeel kogelstoten met een afstand van 9,84 meter een evenaring van het clubrecord. Na een spannende strijd werd Sanne ook eerste bij het hoogspringen met een sprong van 1,50 meter goed voor een nieuw clubrecord. Op het onderdeel speerwerpen werd zij vijfde met een worp van 15,60 meter.

Op het laatste onderdeel verspringen werd Femke van Schalkwijk tweede met een sprong van 3,83 meter. Sabine Luten, zij deed voor het eerst mee aan wedstrijden, deed het op de onderdelen kogelstoten en verspringen naar behoren.

In het eindklassement van de poule werd Astylos keurig eerste voor Nijmegen atletiek en AV Wijchen. Landelijk bezet Astylos de zevenendertigste plek, een prima prestatie voor deze kleine atletiekvereniging uit Tiel.